Uteritt

Jag har varit helt mobilfri hela dagen, otroligt skönt! Tyvärr innebar det också noll foton i från dagens aktiviteter men man kan ju inte få allt 😉

Josefin kom tidigare från sin pappa pga ridsug. Så igår var vi ut på en tur i skogen, Josefin på Tubbe och jag premiär red Lotta! Båda ponnyerna skötte sig jätte bra och vi kunde galoppera längre sträckor, det är praktiskt med två ponnyer av liknande storlek vid uteritter. Ni kan ju tänka er hur spännande det varit att rida ut med Clara och Quintus tillsammans, Clara har inte fått göra annat än att vänta på sin kortbente kompis. Josefin hävdade bestämt att eftersom hon inte ridit på länge så innebar det att hon fick rida två gånger igår, så Quintus fick sig en sväng på ridbanan. 

Idag red Josefin på ridbanan och hoppade nått språng med Tubbe, vilken fantastisk ponny alltså! Josefin´s kompis Lova red Quintus, Quintus var mycket nöjd över ”sitt” val av ryttare. Tar man den kortaste ryttaren, så borde det innebär att det också är den yngsta, vilket betyder att risken är mindre att man behöver göra ansträngande övningar som att hoppa, hemska saker… trav var alldeles nog jobbigt i dagens värme tyckte han 😉

Idag var jag och Cicci i farten igen och med förstärkning av Denice som red Clara. Vi skulle ut en kortare och lugn tur i skogen… hmm.. Faktiskt så tog vi det rätt så lugnt och på riktigt så tycker jag inte att 1,5 h räknas till mer än normalt. Nästan så att man kan säga att vi lyckats med ridplanen då! Däremot så lyckades vi flumma iväg efter en ny bruten väg och vidare från den… kom ut på en asfaltsväg som vi misstänkte var Pålängevägen. Strax efter så passerade en cyklist som vi kunde få lite information av. Han måste ju ha trott (?) att vi var helt väck.

-Hej, är det här Pålänge vägen?

Cyklisten: Jaa

-Ligger Pålänge åt det hållet?

Cyklisten: Jaa

Han cyklade fort så det var bra att han var fåordig så vi hann få reda på all information innan han hade försvunnit igen.

Så vi beslutade oss för att följa den asfalterade vägen en bit för att kunna rida runt och slippa vända. Cecilia frågade om Fabbe var trafiksäker? Ingen aning svarade jag, det lär vi ju snart få reda på. Och vi behövde inte vänta länge innan första bilen kom farandes och passerade.

Jag: ”-Japp, han är trafiksäker..!” 

Så då fick vi veta det 😉 

Det är en jätte mysig häst och han verkar inte direkt hispig och tittig. Vi behövde också passera en bro och just innan började Cicci fundera på om hennes häst skulle gå över den först. 

”Ähh, han har ju varit på WE kurs! Klart att han kan gå över en bro då!”

Detsamma gällde Clara och Fabbe ska ju på WE kurs så han behöver ju ändå lära sig att gå över broar 😉 Bron var inget bekymmer för någon av hästarna.

Fabbe är inte så förtjust i vatten men såg faktiskt ut att tycka att det var rätt okey att bli spolad efter dagens ridtur. Otroligt duktigt av honom att gå in i vattenspiltan som var en enda stor vattenpöl när det var hans tur. Man såg att han inte riktigt tyckte att det var okey men gick mycket modigt in utan problem. Är det d här som är fördelen med en vallack? 😉

Lämna en kommentar